sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Loppurutistus

Noh joo, nyt ollaan itse asiassa jo kotona, mutta kerronpa mahdollisimman pikaisesti ma - ke touhut...

Maanantaina menimme siis E:n kanssa Meguroon sushia syömään. Paikan nimeä en tiedä, mutta ekaa kertaa menimme syömään "normaaliin" sushiravintolaan, jossa tilataan annokset suoraan kokilta. Nyt oli helppoa kun E tilasi kaiken eikä meidän tarvinnut avata suutamme =) Oli kyllä parasta sushia ikinä!

 Sushipaikan akvaariossa oli pari haita ja mureena. Niitä ei kyllä syöty =P

Lounaan jälkeen suuntasimme ostoksille. Ensin Shibuyaan ostamaan matkalaukkua (Japanissa on kyllä tosi kalliita matkalaukkuja, eli halvemmaksi tulisi tuoda Suomesta ja valmiiksi kaksi, jos tarvetta on), Don Quijote -kaupasta löytyi halvin, 7990 JPY eli 68 €. Tämä oli kankainen, kovakuoristen hinnat oli reilusti yli satkun ja kalleimmat mitä näin niin n. 600 €... =O Kävin sitten myös vähän sukkia hamstraamassa jne.

Shibuyasta Harajukuun. Sieltä viimeisiä tuliaisia. Ja Ikebukuroon palattuamme menimme syömään Tenguun, oli pakko saada vielä niiden edamameja sekä beefua valkosipulilla <3 Kotona söin jälkkäriksi kaupasta ostetun crème brûléen. Ihan oli hyvää, mutta kuori ei ollut kova, joten aika pettymys...



Tiistai. Menimme Tokyon asemalle etsimään ramen -street'iä. Tuonne on valittu 8 parasta ramen -ravintolaa. Paikka oli vaikeahko löytää, koska asema on järjettömän suuri -eräs ihminen juuri sanoi että sen läpi menee 10 miljoonaa ihmistä päivittäin =O Ei tuollaista määrää kykene käsittämään! Sijaitsee JR -aseman puolella, B1 -kerroksessa. Opastuksia ei ollut, mutta netistä löysin ohjeen että pitää mennä Yaesu exittiä kohti, sinne siis. Hetken päästä tuli ensimmäinen opastuskin.



Yaesun exitin jälkeen jatkoimme vielä vähän Yaesun ostoskadun suuntaan, ja sitten opasteet loppuivatkin! Matkalla oli koko ajan muutenkin ravintoloita, joten hahmottaminen oli aika vaikeaa. Kyllä me sitten jossain kohtaa tajusimmekin, että olimme jo siellä. Siitä sitten valkkaamaan ravintolaa. Näissäkin oli automaatit oven ulkopuolella. Ensin pitää maksaa automaattiin, ja sitten jonottamaan. Valitsimme sitten sellaisen, jonka mainoksessa oli herkullisen näköistä paahdettua possua. No eihän se sitten kyllä sellaista ollutkaan, mutta alkupettymyksen jälkeen keitto oli kyllä tosi hyvää. Paitsi että Ippudo on edelleenkin nr. 1... ;)

 Noi kananmunat oli uskomattoman hyviä!


Tämän näköisiä lippuja muuten tulee ulos automaateista. Tarjoilija / kokki repäisee toisen puolen pois ja nämä jää itselle. Alhaalla on biiru -liput, 4,25 €, aika hintavaa...

Tämmöisiä hienoja kulhoja oli naapurissa. Teki mieli mennä tuonne ihan vain kulhojen vuoksi, mutta paremman näköinen ruokamainos vaikutti päätökseen enempi =)

Tuolta taasen Kappabashille. Sieltä selvittyämme oli taas jo vähän nälkä... Uenon aseman lähellä on First Kitchen -hampurilaisketju, ja hetken mielijohteesta kävelimme sisään, ja kyllä kannatti! Mielenkiintomme herättänyt mainos uutuus-hampurilaisesta osoittautui todella herkulliseksi!

 En muuta tästä osaa lukea kuin että kolmea erilaista sientä...

...mutta välissä oli myös valkohomejuustoa!! Pihvi oli myös todella herkullisen mehevä, namm!

Sitten kämpän kautta Ikebukuroon, vähän vielä shoppaamaan, tuliaisia lähinnä, mutta itselle myös mm. ihanat pienet kultaiset korvakorut <3 Sitten oluelle Hupi-pubiin, ja sieltä lähdettyämme emme jaksaneet etsiä ruokapaikkaa, joten menimme suoraan vastapäätä olevaan Tenguun TAAS =D (Huom! Emme syö puolen tunnin välein, vaikka siltä välillä kuulostaakin. Välissä tapahtuu välillä paljonkin mutten vaan viitsi raportoida kaikesta tylsästä =) ) Vähän käytiin taas pelejä pelaamassa...

Keskiviikko. Kävimme postissa lähettämässä mm. E:lle paketin, jonka unohdimme maanantaina ottaa mukaan. Laitoimme ylimääräiseksi jääneet JuhlaMokat, Sisut ja suklaat hänelle =) Sieltä suuntasimme Hibiyaan syömään uuden tuttavuutemme K:n kanssa. Hän on japanilaisnainen joka on asunut 7 vuotta Suomessa ja puhuu todella hyvää suomea, vaikka onkin ollut jo toiset 7 vuotta takaisin Tokiossa. Tapasimme lauantaina hanamijuhlissa ja sovimme lounaasta sähköpostitse. Pyysimme häntä Ikebukuroon shabu shabulle Nabezoon, koska halusimme vielä sitäkin ennen lähtöä... No, hän ehdotti Hibiyassa sijaitsevaa Ichi Ni San -ravintolaa (http://ichiniisan.jp/), ja sehän sopi meille. Kyseessä oli pelkästään possua tarjoava rafla, Kagoshima prefektuurin mustaa possua kuulemma. Paikassa oli myös muita Kagoshiman erikoisuuksia. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta aika hintavaa, vaikkemme ottaneet edes all-you-can-eat -diiliä. Tässä mm. dipattiin ruokaa soba -pohjaiseen liemeen, ei soijaan ja seesamikastikkeeseen. Lihojen jälkeen syötiin vielä nuudeleita, jotka oli värjätty katkaravuilla pinkiksi, jotta se muistuttaisi söpösti sakuraa =)

Lounaan jälkeen K vei meidät alakerrassa olevaan erikoisruokakauppaan, josta halusi välttämättä ostaa meille lahjaksi jotain makeisia (varmaankin koska me maksoimme lounaan, ja veimme tuliaisiksi Muumi-mukin ja Geisha -suklaata) =)

Tuoltapa sitten kämpille siivoamaan ja pyykkiä pesemään, jeihh... Sittenpä tuumattin, että ollaan nyt sitten viimeisenä Tokion -iltana oikein hölmöjä, ja mennään uudestaan shabu shabuun xD Kaipasin niiin paljon sitä seesamikastiketta, ja beefua. Ja kerrankos sitä, kun ei tiedä, milloin seuraavaksi sitä saa! Vedimme sitten itsemme taas kunnolla ähkyiksi. Muutamat tuliaiset vielä hommattiin (ja pari laukkua...), ja kaupan kautta ostamaan aamupalaa.

Aikas erikoisen näköistä patonkia... Näyttää kermavaahdolta? No, ostimme kuitenkin vähän terveellisemmältä näyttävän vaihtoehdon...

...jossa sitten aamulla oli yllätykseksemme kauhea kerros margariinia. Sitä sitten kaavittiin pois, mutta leipä oli muutenkin tosi outoa, ihan kuin olisi sokeria lisätty! Oli tosi pahaa =/


Mutta nyt, lopetan tähän, koska tämäkin on jo paljon pitempi postaus kuin ajattelin... Jäljelle jää siis vielä torstai ja perjantai...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti